Вівсяний кисіль Ізотова – корисні властивості і рецепт приготування

Що таке вівсяний кисіль Ізотова, що входить в його склад, як його правильно готувати і чим він корисний для нашого організму, дивіться в цій цікавій статті.

Вівсяний кисіль Ізотова – корисні властивості і рецепт приготування

Така проста, але дуже корисна крупа, як овес відрізняється корисними властивостями по відношенню до людського організму.

Рослина овес звичайний

З давніх-давен з нього готують відвари, настої, киселі, які допомагають:

  • зміцнити імунну систему;
  • зняти перевтому і стрес;
  • прискорити метаболізм;
  • знизити рівень холестерину в крові;
  • попередити тромбоутворення;
  • очистити шкіру;
  • поліпшити колір шкіри обличчя;
  • поліпшити стан волосяного покриву голови;
  • вилікувати захворювання шлунково-кишкового тракту.

Це короткий список корисних властивостей вівса.

Одним з найбільш корисних засобів на базі цієї рослини вважається лікувальний кисіль Ізотова.

Що таке вівсяний кисіль Ізотова?

Кисіль є унікальним оздоровчим харчовим засобом.

Це продукт бродіння з великою кількістю необхідних хімічних речовин і молочнокислих бактерій. Він являє собою потужний пробиотик.

Перші літературні спогади про нього датуються XVI ст.

У 1992 році доктор Володимир Ізотов запатентував свій рецепт вівсяного киселю. Лікар звернувся до давніх рецептурами квашеного вівса, доповнив його сучасними медичними знаннями і отримав засіб з більш широким спектром лікувальних властивостей.

Хімічний склад вівсяного киселю

Даний харчовий продукт з геркулесу містить:

  • триптофан;
  • лізин;
  • лецитин;
  • метіонін;
  • холін;
  • вітаміни групи В, Е, А, РР;
  • мінеральні солі калію, фтору, магнію, заліза.

Корисні властивості вівсяного напою – чим корисний кисіль Ізотова?

Чим корисний простий на перший погляд продукт?

Користь і шкода даного засобу розглядається нижче:

  • Холін відповідає за регуляцію жирового обміну в організмі, знижує концентрацію холестерину.
  • Метіонін регулює процеси метаболізму, захищає печінку від відкладення жиру, відновлює підшлункову залозу.
  • Лецитин прискорює виведення надлишку холестерину.
  • Кисіль допомагає позбутися від авітамінозу і його неприємних симптомів. Основні ознаки дефіциту В2 – сухість шкіри, тріщини на губах, втрата волосся.
  • Нестача вітаміну А викликає курячу сліпоту, лущення шкіри, гнійні шкірні захворювання.
  • Дефіцит РР стає причиною стійких проносів, втрати ваги, істерик, депресій.
  • Ці вітаміни містяться у великій кількості в даному засобі і відрізняються гарною засвоюваністю.
  • Завдяки мінеральних речовин, що містяться в Ізотовскіе киселі, виходить відрегулювати водно-сольовий баланс і забезпечити правильну роботу ферментів.

 Вівсяний кисіль Ізотова – застосування при дисбактеріозі

Кисіль Ізотова просто незамінний при дисбактеріозі.

Це неприємне захворювання може виникнути через прийом антибіотиків, поганого харчування, незадовільною екології, перенесені інфекційні захворювання.

Завдяки високій концентрації бактерій в препараті, регулярне вживання даного продукту допоможе відновити мікрофлору шлунково-кишкового тракту.

Кисіль благотворно впливає на підшлункову залозу. При панкреатиті регулярне споживання зменшує біль і тяжкість в протягом 1-2 місяців.

Пацієнти, які брали вівсяний кисіль, стверджують, що лікує він не тільки тіло, а й дух. Вони відзначають підвищення життєрадісності, активності, бадьорості, стверджують про наявність омолоджуючого ефекту.

Завдяки молочнокислим бактеріям і клітковині поліпшується моторика кишечника.

Даний продукт допомагає при боротьбі з хронічними запорами, розбиває калові маси і полегшує їх виведення, перешкоджаючи вторинному всмоктуванню токсинів.

Заспокоюються головні болі, йде загальне нездужання, пов’язане з інтоксикацією.

Також відзначається стимулювання роботи наднирників. Це в свою чергу вирівнює гормональний баланс.

Поліпшується настрій, йдуть депресії, мозок заново починає бачити світ в кольорі. Поліпшується пам’ять, мозкова діяльність, зміцнюється нервова система.

Цікавий факт!
Варто згадати, що доктор Ізотов зумів поставити себе на ноги завдяки своєму чудо-киселю. Він переніс кліщовий енцефаліт. Після цього у нього трапився цілий букет хвороб, від яких не допомагали ніякі пігулки. В такому важкому становищі він почав шукати кошти боротьби з наслідками недуги самостійно. Лікар регулярно вживав свій кошт 8 років. Поступово до нього повернулися життєві сили, він забув про відвідини лікарів. Йому вдалося відновити свою імунну систему і повернути собі якість життя.

Як приготувати вівсяний кисіль Ізотова – покроковий рецепт

Приготування вівсяного киселю Ізотова складається з трьох стадій:

  • бродіння;
  • фільтрація;
  • обробка фільтрату.

На процес приготування цього засобу йде дня 4.

  • Бродіння – 1 етап

На першій стадії необхідно отримати вівсяний концентрат. Для цього використовують виключно скляну тару ємністю 3-5 л. Пластик або метал, можуть піддаватися хімічним реакціям в кислому середовищі.

Процес бродіння триває приблизно дві доби, температура навколишнього середовища повинна підтримуватися близько 30оС. Про бродінні говорить поява бульбашок газу і характерного запаху.

У трилітровий бутель вносять 300 г геркулесу, 7 ст. ложок грубодроблёного вівса (для поліпшення бродіння), 100 мл кефіру (бажано домашнього). Суміш заливають теплою джерельною водою, ретельно перемішують і закривають кришкою. Воду дещо не доливають до верху ємності, інакше при бродінні суміш може вилізти з банки. Крім того, для молочнокислих бактерій необхідно незначну кількість кисню.

Банку ховають в темне місце, де підтримується необхідна температура.

  • Фільтрація- 2 етап

Через півтора-два дня тверду частину суміші необхідно профільтрувати. На виході виходить близько двох літрів рідини і вівсяні пластівці. Рідина являє собою фільтрат з високим рівнем рН.

Геркулес промивається водою, а промивні води збираються. Це низько кислий фільтрат. Твердий залишок можна використовувати як корм для тварин, а рідина використовують для подальшого приготування киселю.

До речі, макуха, що залишився після процесів ферментації, також багатий корисними речовинами і бактеріями. Його можна додавати в випічку, каші. Для отримання домашнього йогурту зі злаками, його змішують з медом і основою.

  • Обробка фільтрату – 3 етап

Рідина залишають на деякий час для відстоювання. На дні формується білий осад, який використовується для киселю Ізотова.

Це і є вівсяний концентрат. Рідина являє собою вівсяний квас, який можна пити. Її також можна використовувати для приготування киселю замість води.

Отриманий концентрат можна додавати в вихідну суміш замість кефіру, оскільки в ньому велику кількість корисних бактерій.

  • приготування киселю

Для отримання киселю Ізотова потрібно 2-4 ст. ложки концентрату на 250 мл води. Суміш доводять до кипіння і варять ще 5 хв, інтенсивно перемішуючи дерев’яним інструментом. Не рекомендується варити суміш більше п’яти хвилин.

Часто кисіль готують, беручи до уваги конкретне захворювання.

Наприклад, при виразковій хворобі не використовують фільтрат для отримання лікувального засобу, а лише виключно воду. Це пов’язано з тим, що при пошкодженні слизової оболонки шлунка не можна підвищувати секреторну функцію.

Як вживати вівсяний кисіль правильно?

Краще вживати кисіль з вівсяних пластівців вранці.

Для досягнення терапевтичного ефекту важлива регулярність. Бажано снідати їм щоранку, пропускати не можна.

Можна вживати засіб з житнім хлібом.

А ласунам можна за смаком додавати мед, сушені фрукти і цукати, горіхи.

Після прийому киселю через три години необхідно влаштувати перекус.

  • Для схуднення 

Кисіль Ізотова допомагає схуднути. Але при всіх корисних властивостях, даний засіб не є жиросжигателем.

Продукт сам по собі низькокалорійний. Вживаючи його на сніданок, людина різко знижує калорійність щоденного раціону. Це допомагає не набирати зайву вагу. А ще продукт зв’язує і виводить шлаки і не дає засвоюватися жирам.

Для повноцінного ефекту необхідно крім прийому чудо-киселю відрегулювати свій раціон.

Зменшення споживання спиртного, гострого, копченого, солоного доповнить лікувальний ефект даного продукту і гарантує зміцнення здоров’я і поліпшення настрою.

Як приготувати вівсяний кисіль Ізотова – відео


Протипоказання до застосування

Вівсяний кисіль не має ніяких протипоказань. Його неможливо з’їсти занадто багато, поняття передозування в даному випадку не працює. Його можна їсти до почуття повного насичення навіть дітям.

Не рекомендується вживати вівсяний кисіль Ізотова на ніч. Так як засіб підвищує тонус і володіє бадьорить ефектом, після його споживання можуть спостерігатися проблеми зі сном.

Протипоказанням може виступати непереносимість лактози і глютену.

Найбільшою цінністю володіє здоров’я людини. Його необхідно ретельно берегти, тому що купити його можна ні за які гроші.

Кисіль Ізотова натуральний продукт для забезпечення сили і енергії на довгі-довгі роки.

Його регулярне вживання в комплексі з правильним харчуванням являє собою відмінну профілактику багатьох захворювань, а також відкриває секрет успішного довголіття.

Будьте здорові!