Монастирський чай від діабету: склад, протипоказання

Прихильники альтернативної медицини рекомендують використовувати монастирський чай від діабету. Цей цілющий напій по праву вважається одним з кращих народних засобів в боротьбі з різними патологіями, зокрема, і СД. Він увібрав в себе корисні рослини, які при взаємодії один з одним надають цілий комплекс терапевтичних дій. Однак варто розуміти, що монастирський чай – це не панацея від усіх хвороб, а лише допоміжний засіб для боротьби з ними і зміцнення імунної системи.

Склад і користь монастирського чаю від діабету

Протидіабетичний чай монастирський – це комплекс корисних рослинних компонентів:

  • Лопух – має безпосередній вплив на метаболізм вуглеводів і жирову тканину в організмі діабетика, допомагає знизити високий показник цукру в крові до нормальних значень. Лопух виступає відмінною профілактикою цукрового діабету.
  • Сосонка – знижує і утримує на нормальної рівні глюкозу в плазмі, очищає кров’яну рідина від токсичних речовин і лікує стан, що характеризується відкладенням холестерину в стінках судин.
  • Кульбаба – до складу монастирського чаю від діабету входить коренева частина квітки, яка сприяє лікуванню і попередженню розвитку холестеринових бляшок і дерматологічних патологій.
  • Звіробій – покращує функціонування печінки і балансує рівень глюкози.
  • Чорниця – мікроелементи, що містяться в ягоді, нормалізують цукор в крові, зменшуючи його показники до мінімально допустимих значень. Листки і ягідки чорниці підвищують загальний тонус, стабілізують функціонування органів травної системи і сприяють затягуванню трофічних виразок, що виникли при СД.
  • Ромашкові суцвіття – запобігають розвитку різних ускладнень ендокринного захворювання. Цілющі речовини, що знаходяться в квітці, покращують стан серцевого м’яза і інших внутрішніх органів.

Завдяки складу напій має масу позитивних властивостей.

Показання та протипоказання

Монастирський чай від цукрового діабету рекомендується приймати всім пацієнтам, у яких діагностували високий цукор в крові. Для діабетиків цей комплекс трав особливо важливий, адже в його складі знаходяться елементи, необхідні для проходження терапевтичного курсу. Трави, що входять в діабетичний монастирський збір, лікують цукровий діабет 1 і 2 типу, а також попереджають розвиток ускладнень недуги і сприяють лікуванню трофічних уражень дерми.

Однак варто розуміти, що ці трави, як і будь-який інший рослинний компонент, здатні провокувати алергічні реакції в осіб, що мають схильність до дерматитів і іншим видам алергії. В інших випадках монастирський чай абсолютно нешкідливий для людського організму, і вживати його можна навіть жінкам, які виношують дитину, попередньо проконсультувавшись з лікарем.

Як правильно заварити і пити?

Щоб досягти максимально можливої ??користі від використання монастирського чаю для терапії СД, слід враховувати всі нюанси виготовлення. Рецепт монастирського чаю від діабету наступний:

  1. Залити 1 ч. Л. трав’яного збору чвертю літра закипілої води.
  2. Ємність укутати ковдрою і дати травам настоятися протягом 60-ти хвилин.
  3. Настя не утилізують, а заливають знову водою, доведеної до 100 градусів Цельсія, поки рідина не втратить колір, а разом з ним і корисні якості.

Лікувальним відваром легко замінити звичне чаювання.

Готовий цілющий напій для лікування цукрового діабету рекомендується пити замість звичайного чаю, соків або компотів. Заварюють збір з ранку і приймають маленькими ковточками протягом усього дня. З метою профілактики діабету відвар, виготовлений за рецептом ченців, слід вживати по маленькій ложечці тричі на добу за півгодини до трапези. Важливо при лікуванні монастирським чаєм не пити інші цілющі відвари. Рекомендований період терапії – не менше 30-ти діб. Вже через 48 годин регулярного прийому монастирського чаю по 3-4 чашки в день можна побачити за результатами лабораторного дослідження, що рівень цукру в крові поступово приходить в норму.

Правила зберігання

Щоб трав’яний збір якомога довше зберігав свої цілющі властивості, після приготування важливо правильно зберігати його. Для цього готовий монастирський чай поміщають в місце, куди не проникають сонячні промені, і температурний режим не перевищує 20-ти градусів Цельсія. Після відкриття упаковки її вміст слід пересипати в ємність зі скла, щільно закривши кришкою, щоб всередину не проступала волога і повітря. Категорично протипоказано зберігати трави в пакетах з поліетилену. Корисні властивості монастирського чаю зберігаються протягом 2-х місяців і після закінчення цього періоду використовувати його для терапії цукрового діабету не можна.

Правда чи розлучення?

Багато налаштовані скептично і вважають, що монастирський чай від діабету – це не більше ніж просто маркетинговий хід. Однак люди, випробували цей цілющий напій на собі, дотримуються іншої думки – стверджують, що за допомогою збору їм вдалося побороти недугу і поліпшити стан в цілому. Негативні відгуки виробники пояснюють тим, що споживач придбав підробку справжнього монастирського чаю за низьку ціну. Варто враховувати, що придбати трав’яний збір, зібраний ченцями, можна тільки на офіційному сайті, представники якого організовують адресну доставку ліків і покупець може сам оглянути посилку, а також на місці оплатити товар.

Оригінальний монастирський чай клінічно протестований і має всі необхідні сертифікати. У його складі знаходяться виключно натуральні речовини без домішок хімії. При правильному приготуванні та вживанні він дозволить позбутися від цукрового діабету без будь-яких наслідків для організму хворого, а також поліпшить роботу серцево-судинної системи, відновить роботу печінки і нирок.